yanma1

Güncel hayatımızda birçoğumuzun karşılaştığı veya karşılaşabileceği ayaklarımızda ateşlenme ve yanma hissinin altında yatan nedenler nelerdir?  Bu sorunun bakımı var mıdır?

Ayak Hijyeni ve Yanma

Ayaklarımız aşırı terliyor ise bu birçok soruna davetiye çıkarabilir. Bu sorunların en başında mantar oluşumu yer alır.  Diğer önemli bir şikâyet ise geceleri bizi rahatsız eden yanma, karıncalanma ve kaşınmadır.  Yanma, karıncalanma, kaşıntı bize stres ve uykusuzluk olarak yansıyıp hayat kalitemizi düşürür. Merkezimizde ayak temizliğinize yardımcı olacak işlem ve ürünlerimiz mevcuttur.Online Randevu Sistemi

Görme Tembelliği

Evet, yanlış okumadınız. Genlerimizden kaynaklı görme tembelliği ve görme bozukluklarının ayak yanmasına sebep olabileceği bildirilmiştir.

Vitamin eksikliği

Vitaminler hayatımızın olmazsa olmazlarındandır. Eksiklikleri birçok sorunumuzda sebep olarak karşımıza çıkar. Özellikle B12 vitamin eksikliği ayak yanmamızın nedeni olabilir.

Şeker Hastalığı (Diyabetik Ayak)

Şeker hastalarının sıklıkla karşılaşabileceği ayak sorunlarından birisi de ayak yanmasıdır. Merkezimizde diyabetik ayak sorunu olanlar için çoraptan, ayakkabıya her türlü ürün ve medikal bakım işlemleri mevcuttur. Hemen iletişime geçebilirsiniz. Online Randevu Sistemi

Yaş ve Cinsiyet

Ayak yanması, kadınlarda erkeklerden daha fazla görülebilir. Özellikle menopoz döneminde, kadınlar bu sorundan dolayı ayaklarını örtmeden uyumak isterler. 50 yaş ve üstü ayak yanması şikâyetlerinin başlangıcı olabilir.

Basma Bozuklukları

Basma bozuklukları ayak tabanımızın yapısını bozduğu gibi yanma hissine de neden olabilir. Merkezimizde basma bozukluklarının sebep olduğu şikâyetlerinizi çözecek, bilgisayarlı ayak analizi verilerine göre üretilecek tabanlık hizmetimiz mevcuttur. Bilgisayarlı ayak analizi ve tabanlık için hemen iletişime geçebilirsiniz. http://podocity.com/iletisim/online-randevu/

Diğer nedenler

      • kanda hemoglobin yüksekliği
      • amiloidoz birikimi
      • tarsal tünel sendromu
      • lomber disk hernisi (bel fıtığı)
      • siyatik sinir hasarı
      • romatoid artrit
      • hipotiroidi (tiroid azlığı)
      • böbrek yetmezliği, huzursuz bacak sendromu

Görüldüğü gibi ayak yanması, karıncalanma birçok nedene bağlı olabilir. Bu nedenle şikayetinizin altta yatan nedenini ortaya çıkarmak için uzman bir doktora (nöroloji, dahiliye, ortopedi )başvurmanız gerekir.

Bu uzmanlar gerekli kan tahlilleri, elektromiyografi (EMG), manyetik rezonans (MR), ayak grafileri gibi yöntemlerle şikayetinize tanı koyabilirler.

Kaynak: https://www.cnnturk.com

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir